Blog

A mozgás fontossága
30
Márc

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a mozgás nélkülözhetetlen. Hatással van egész életünkre, semmi mással nem helyettesíthető...

Nemzetközi Puzzle Nap
31
Jan

Január 29. a nemzetközi puzzle nap. Ennek kapcsán a készleten lévő puzzle-k árából 20% kedvezményre jogosító kupont adunk a hírlevelünkre feliratkozóknak.*

Színes tavasz van!
08
Ápr

A téli kopár táj után itt végre éled a természet! Kis rügyek, hajtások, bimbók törnek elő rejtekhelyükből. Jól esik a szemnek látni a virágok színkavalkádját!

Hurrá tavaszodik!
08
Márc

A tavasz mindenkinek másról szól, de a virágok és az illatok mindenkinek fontosak

 Hull a hó, hull a hó, lesz belőle takaró... - itt van a tél
01
Febr

Minden kisgyermek szereti a telet, főleg, ha élvezheti azokat a mozgásformákat, amiket csak ekkor tapasztalhat meg...

A fejlesztő játék karácsonyra is nagyszerű ötlet!
28
Nov

Játékot ajándékozni karácsonyra a világ legtermészetesebb dolga.

Válasszon Ön is logikai társasjátékot a baráti vagy családi összejövetelekre!
12
Nov

Szeretne egy remek kikapcsolódási lehetőséget a családnak a hideg őszi és téli napokra...

 Öltözködjünk, betűzzünk, siessünk...
25
Okt

Az ősz, az intézménybe járás sok változást hoz, de a játék mindig fontos marad...

 "Itt van az ősz" - Játékok a családdal
02
Okt

Új kihívásokkal köszönt be hozzánk az ősz. Cikkünkben áttekintjük, hogyan alakul a család élete ebben az időszakban..

Képességfejlesztő játékok: memóriafejlesztés Marbushkával!
20
Szept

A kisgyerekek fejlődésében nagy szerepet kap a játék. Játszva tanulnak, fejlődnek, újabb és újabb információkat szereznek a világról.

Tudjon meg többet a készségfejlesztő játékokról!
29
Aug

Manapság a szülők egyre tudatosabban vásárolnak játékokat gyermeküknek. Ha Önnek is fontos gyermeke megfelelő fejlődése, olvassa el cikkünket!

 Tervezzük a szünet napjait!
17
Júl

A gyermekek vé-é-é-égtelen játéklehetőségként élik meg a szünet napjait. A tervezéssel rendszert kaphatnak a vakáció kellemes eltöltéséhez...

"Lárifári, lárifári, lehet a szünidőt várni!"
05
Jún

Itt a nyár! Mindenki készül a pihenésre, az utazásra. Használjuk ki a természet sok lehetőségét, a nyári szabadság felhőtlen pillanatait!

 Mozogj és építs a Katicával!
31
Máj

Benne vagyunk a tavasz sűrűjében, él és mozog körülöttünk a természet. Mozogjunk mi is, íme pár nagyszerű ötlet!

7 Pettyes Katica Nyereményjáték Nyertesek
31
Máj

Lezárult 7 Pettyes Katica nyereményjátékunk. Gratulálunk a nyerteseknek!

7 Pettyes Katica Nyereményjáték Szabályzat 2018-05
18
Máj
Tavaszi szél... - Játékos ötletek a tavaszi napsütéshez
19
Jan

Éled a természet! Egyre többet süt a nap, egyre több időt tölthetünk a szabadban. Irány a természet! Figyeld, szagold, érezd, mondjad!

Játék ötletek otthonra - Mackókkal beszélgetünk
05
Márc

Minden kisgyermek szereti a mackókat. Ha február-március, akkor mackók - Játsszunk macis játékokat!

További játékos fejlesztési lehetőségek télen
31
Jan

Télen az öltözködés egészségvédő szerepe kapcsán bővíthetjük gyermekeink ismereteit az egészséges életmód különféle területein, melyek remek játéklehetőséget biztosítanak.

Játékos fejlesztési lehetőségek télen
10
Jan

A karácsony varázsának elmúltával, a pihenéssel, játékkal és falatozással töltött téli szünet után a szokványos napi cselekvésekben is örömünket lelhetjük, ha megtaláljuk a lehetőséget a játékra...

Legyen a tél is játékos!
18
Dec

A téli hónapokban kevesebb időt tudunk szabadtéri programokkal tölteni. Kellemetlen időjárás esetén, hosszú, sötét estéken sokkal hívogatóbb a meleg szoba. Elvonulhatunk egy jó könyvvel, nézhetünk közösen filmet, vagy játszhatunk is a családdal, barátokkal.

Miért elengedhetetlen a játék a gyermekek életében?
18
Okt

A játék a gyerekkor alapvető tevékenysége. Miért szeret minden gyerek játszani? Mert egy belső ösztön készteti őket erre. Miért? Mert játék közben ismerik meg önmagukat, képességeiket és a külvilágot. Így tanulják meg a dolgok tulajdonságait, a törvényszerűségeket, és így tudnak fokozatosan beilleszkedni az emberi és tárgyi környezetükbe.

Hogyan segíti a gyurmázás gyermekeink sokoldalú fejlődését?
09
Okt

Ugye, az Ön gyermeke is szeret gyurmázni? Valami különleges csillogás jelenik meg a kicsik szemében, amikor meglátják a gyurmát. Alig várják, hogy megérinthessék, összenyomják, szétlapítsák.

 Itt van az ősz, itt van újra! - őszi tevékenységek fejlesztő hatása, Állatok világnapja
26
Júl

Az évszak során a természetben megnyilvánuló változások számtalan játékos és fejlesztő hatású tevékenységre adnak lehetőséget gyermekeink számára.

Becsöngettek
14
Szept

Becsöngettek! Elkezdődött az óvoda, iskola. Minden gyerekes család számára izgalmas időszak ez. Különösen azoknak, akiknek a gyermeke most kezd egy intézménybe járni. Érdekli, hogyan könnyíthetjük meg játékosan gyermekeink óvodába/iskolába való be-, illetve visszailleszkedését?

PixelHobby az új kreativitást és kézügyességet fejlesztő játék
21
Márc

A Pixelhobby játék Hollandiából származik. Ötvözi a mozaik technikát, a keresztszemes hímzést, a makettezést. Kiváló fejlesztő foglalkozás gyerekek számára; a kreativitást, finommotorikát fejleszti. Felnőttek számára stresszoldó tevékenység a pixelképek készítése.

Mivel segíthetjük gyermekünk helyes ceruzafogásának kialakulását?
12
Szept

Ma a gyerekek előbb tanulnak meg gépelni a számítógép billentyűzetén, mint rajzolni és írni. Ez viszont problémákat jelenthet az iskolába indulók számára. Az iskolában már elvárják, hogy a gyermekünk tökéletes ceruzafogási technikával rendelkezzen. Ha ezt nem tudja sajnos le fog maradni az írástanulásban. Ebben az írásban összeszedtem, hogyan tudjuk segíteni csimotáinkat, hogy ez ne történhessen meg és sikeres legyen az iskolakezdés.

 Lezárult Vakációs játékunk
17
Jún

A helyes megfejtéseket beküldők között kisorsoltunk egy 10.000 Ft értékű Orchard játék vásárlási utalványt .

Játékokkal a Föld megóvásáért!
17
Jún

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében. Magyarország 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Hogyan segíthetnek a játékok a Föld megóvásában?

 A húsvéti nyúl miért hoz hímestojást?
16
Márc

A tojásfestés eredete több ezer évre nyúlik vissza. A tojás az újjászületés, a termékenység, és az élet szimbóluma számos vallásban.

 Hogyan kapcsolódik össze a vizes élőhelyek világnapja a fejlesztőjátékokkal?
03
Febr

A ramsari egyezmény célja a vizes élőhelyek megőrzésének elősegítése, és az ehhez szükséges jogi, intézményi keretek megalapozása.

Itt a farsang áll a bál!
08
Jan

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.

Mit vegyek fel?
11
Nov

A hölgyek örök dilemmája. Most viszont egy másik megvilágításból ejtenék pár szót erről a témáról.

"Miért kell nekem számolni?"
02
Nov

Jókedvűen, vidáman, játék mögé bújtatva is elsajátíthatják a matematika alapjait a legkisebbek.

Gyerekjáték a bevásárlás
20
Okt

Érdekelné egy olyan játék, amivel játszva taníthatja meg gyermekét a bevásárlás fortélyaira? Hogyan fejlődik gyermeke a játék során?

Tanuljunk játékosan olvasni!
08
Okt

Olvasni megtanulni nem könnyű dolog. Az olvasás egy felépített folyamat eredménye. Ez a folyamat egymásra épülő szakaszokból áll. Az olvasástanulás sokféle pszichikus funkció együttes működését igényli.

Waldorf intézmény minden gyereknek
29
Ápr

A rendszer lényege, hogy a gyerekek megkaphassanak minden olyan élményt és tapasztalatot, amik között megtalálhatják a saját egyéniségükhöz legközelebb álló utat és kifejezésmódot. Ezért a testet, lelket és szellemet egyforma mértékben ingerlő környezet nagyon fontos, valamint az, hogy a gyermekek tapasztalataikat a saját egyéni tempójukban dolgozhassák fel, miközben egy állandó ritmusban nevelkednek.

Mozgás!
27
Ápr

A szülőknek nem kell bonyolult dolgokra gondolniuk, egyszerűen engedjék sokat mozogni csemetéjüket és biztassák mindenféle mozgásra: kúszásra, mászásra, hintázásra, futásra, ugrásra.

A kreativitás fejleszthető
15
Ápr

A kreativitás alkotást, merészséget, a kihívások megoldását jelenti. Magába foglalja mindazon tulajdonságokat, amik képessé teszik az embert arra, hogy létrehozzon valamit, problémákat oldjon meg. Minden élethelyzetben alkalmazható.

Játékos beszédtanulás
08
Ápr

A felnőttek számára racionális érvek, a gyerkőcöknek semmit sem jelentenek. Ők azért kezdik utánozni a külföldi pajtásuk beszédét, mert tetszik nekik, felkeltette érdeklődésüket. Ha nincs kedve hozzá nem tornászik, nem játszik.

Melyik a megfelelő játék gyermekünknek az életkora alapján?
31
Márc

A játék kínálat hatalmas, de vajon melyek azok a termékek, amik hasznosak és biztonságosak is? Nézzük, hogy életkorok szerint milyen játékot érdemes venni és mire kell odafigyelni a vásárláskor.