Blog

2020-as újdonságaink legjava - kreatív hobbi, kreatív készletek

2021.01.15 11:55
2020-as újdonságaink legjava - kreatív hobbi, kreatív készletek

Hiszitek vagy sem, 2020-ban nem kevesebb, mint 462 új játékkal, kreatív készlettel, diafilmmel, könyvvel, papír-írószer termékkel lett gazdagabb a kínálatunk. Ennyi még gombócból is sok, ezért készítettünk egypár témakör szerinti TOP3-as listát azokról, amiket ti a legjobban megkedveltetek tavaly.

Az előző posztban a társasjátékok voltak terítéken, de a kreatív készletek és kreatív hobbi termékek legalább ilyen kelendőek voltak 2020-ban, főleg az újdonságok. Hiszen a kreativitás szó maga egyet jelent az újjal, ráadásul tavaly – „köszönhetően” a koronavírus-járványnak –, idő is volt rájuk.

Lássuk hát, milyen új kreatív termékeket szerettetek nálunk vásárolni 2020-ban!

Sentosphere kreatív készletek

A Sentosphere francia cég, aminek az alapítója már gyerekkorában szeretett illatokkal játszani, és amikor felnőtt, parfümőr lett. Nem csoda, hogy sok játékukban visszaköszön az illatokkal való játék lehetősége. Palettájuk később tovább bővült kifestős (Aquarellum), homokszórós (Sablimage) és többféle egyéb technikával készülő izgalmas készletekkel. A Sentosphere a Katica egyik legnépszerűbb márkája, hiszen már ovisoknak is ajánlható kreatív készleteik is vannak, de az bizonyos készletek felnőtteknek is remek stresszoldó szórakozást nyújtanak.

Pixelhobby készletek

A Pixelhobby a „lusták keresztszemes hímzése”. Ahogy a keresztszemes hímzésben apró, különféle színű X-ekből alakul ki a kép, úgy lesz a Pixelhobby apró négyzeteiből kép, kulcstartó, hűtőmágnes. Előre összeállított készletekben minden megtalálható, ami egy adott kép elkészítéséhez kell: minta, a kép alapja és a kis négyzetek is. De ha saját magad állítanál össze képet, abban az ötletfüzetek segítenek, és a megálmodott képhez minden alaplapot, több mint 200 színben kapható négyzeteket és segédeszközöket (pl. csipeszt, mágnest) is meg tudsz vásárolni.

A Pixelhobby, vagy rövidebb nevén „pixelezés” egyre népszerűbb hobbi gyerekek és felnőttek között egyaránt. 2020-ban rengeteg újdonsággal vártunk minden lelkes pixelezőt, és ők éltek is a lehetőséggel, hamar kialakult a TOP3 termék listája.

Encaustic - viaszfestés

Az Encaustic – más néven viaszfestés – egy újabban ismertté váló kreatív hobbi. Ahogy a nevében is benne van: viasszal festünk. Pontosabban olvadt viasszal. Emiatt ez a tevékenység kicsit komolyabb felszerelést igényel, a viasz és a megfelelő papír mellett vasalót vagy hotplate-et is, amin a viaszt fel tudjuk melegíteni.

A forró, olvadt viasz miatt ez a hobbi inkább a felnőtteké, mint a gyerekeké. Felnőtteknek viszont nagyon ajánlott, hiszen kreativitásunk tökéletesen megmozgatja. Készülhetnek élethű alkotások (fák, tájképek), fantáziarajzok, de a legnagyobb szerencse, hogy nonfiguratív, geometrikus képek is készíthetőek, így a kezdőknek sem kell megijedniük ettől a technikától.

2020-ban az Encaustic alapkészlethez számos új kiegészítő nyomdát is árusítottunk, mivel viaszfestéssel és ezekkel a nyomdákkal akár képeslapokat is lehet dekorálni, vagy bujo-kat, és ezek az apróságok erre tökéletesen alkalmasak. A videón az Encaustic nyomda alkalmazásának módját láthatjátok, de a viaszozás nélkül is használhatók díszítésre.

 

Jó kreatívkodást! 


"2020-as újdonságaink legjava"-sorozatunk további részei:

Tetszett a poszt? Akkor nézz be hozzánk Facebookon is!