Blog

Quilling - a könnyen tanulható technika

2021.11.16 14:48
Quilling - a könnyen tanulható  technika

A világ egyik legkönnyebben tanulható technikája a quilling, hiszen nem kell más hozzá, csak pár papírcsík, kevés ragasztó és sok fantázia...

A quillinget már a középkorban "feltalálták", amikor gondos kezek ezzel a technikával díszítették a csodás kódexek borítóit. Mára könnyen tanulható és olcsó hobbitevékenység, ami során mesés, színes képeket, képeslapokat vagy akár karácsonyfadíszeket készíthetünk.

A quillingezés során 5-10 mm szélesre vágott hosszú papírcsíkokat kell feltekerni, majd azokat művészien elrendezni és felragasztani egy lapra, illetve az elemeket egymáshoz is hozzá kell ragasztani - és kész is a mű! Ugye, hogy egyszerű? :)

A tekerést megkönnyíti az erre célra készített quillingtű (vagy más néven quillingceruza), de ügyesebbek puszta kézzel is tekerhetnek, az elemek elhelyezését pedig sablonok segítik. Pl. a pillangós quilling-készletünkben pillangó alakú sablonba kell elhelyezni a feltekert papírcsíkokat.

Az elkészült művet bekeretezhetjük és akár ajándékba is adhatjuk, de fel is akaszthatjuk például babaágy fölé, így újszülött kisbabánk is gyönyörködhet a lepkékben vagy madarakban, amiket megalkottunk.

Gyerekeknek különösen ajánlott a quilling megtanulása, hiszen erősen fejleszti a kézügyességet, a finommotorikus képességeket, a türelmet és koncentrációs készséget, és a saját elképzelésekkel megalkotott képek segítik a gyermeki fantázia fejlődését is. Ugyanezen okokból jó szívvel ajánljuk felnőtteknek is. :) 

A Katica quilling-készleteiben minden megtalálható, ami az adott képek elkészítéséhez kell, a cikk alján lévő ajánlókban akár rögtön meg is nézhetitek őket!

Jó szórakozást!