Blog

Építs hidat gyermekednek a természethez!

Benedek-Horváth Bogáta
2024.04.10 08:00
Építs hidat gyermekednek a természethez!

Éljetek együtt a természettel!

A természet az erősebb. Törvényei szerint érvényre jut. Ez legalábbis a reményünk, mert ha mi leszünk erősebbek, akkor elveszítünk mindent. Legfőképpen gyermekeink jövőjét.

Alkalmazkodnunk kell hát hozzá, és minnél inkább nyitottak vagyunk a változásra annál több esélyt és lehetőséget adunk magunknak és gyermekeinknek.

Erasmus pályázatokon keresztül indult el országszerte a gimnazista korosztály mélyalkalmazkodás vizsgálata. Már maga a kifejezés is érdekes. Arra keresik a választ, hogy milyen ismereteik vannak ennek a korosztálynak a bolygónkat veszélyeztető klímaválságról és fontosnak érzik-e, hogy tegyenek ellne a saját lehetőségeiken belűl. Például le tudnának-e mondani bizonyos kényelmi funkciókról azért, hogy óvják környezetüket - autó helyett tömegközlekedéssel, biciklivel, gyalog menni az iskolába stb. ?

Nem tehetünk többé úgy, mintha olyan kérdés lenne előttünk és olyan történések játszódnának le, amik minden bizonnyal nem érintenek majd minket és gyermekeinket sem. Ez strucc politika lenne.

Szembe kell nézni azzal, ami valóban a feladatunk: újra egységbe kerülni a minket körülvevő természettel. 

Ezt soha nem késő elkezdeni, de soha nincs túl korán!

MI most a kisiskolás korosztálynak ajánlunk olyan játékokat, amik izgalmas kalanddá teszik a természettel való találkozást, ismerkedést és együttélést! 

Legyünk egységben mindazzal, ami a természetben körülvesz minket, mert a Föld addig lehet az otthonunk, amig tiszteletben tartjuk a határokat!

A cikk alatt kiemeltünk néhány játékot, amikkel távlatot szeretnénk nyitni gyermeked jövője felé!

IDE KATTINTVA pedig még több felfedezésre váró játék vár RÁD ebben a témában!