Blog

Pagony játékok a Katicában

2021.05.28 09:46
Pagony játékok a Katicában

Nem is értjük, hogyan maradhattak ki eddig a kínálatunkból a Pagony társasjátékai...

A sok-sok kisgyerekes szülő által kedvelt Pagony Kiadó eredetileg csak gyerekkönyveket adott ki, hatalmas sikerrel. A gyerekek kedvenceivé váltak a népszerű mesefigurák: Boribon, a kuflik, Annipanni, Maszat és a többiek. És ki ne szeretne játszani az ő saját kedvenc mesehősével?

Így kezdődött a Pagony játékosítása. Olyan játékokat adnak ki, gondos tervezés és tesztelés után, amik mesekönyveik alapján készülnek. Így a család biztos lehet benne, hogy a polcon lévő mesekönyvhöz találnak társasjátékot, és fordítva: a társasjátékhoz is könyvet.

Mostantól a Pagony társasjátékainak legjobbjai a Katicánál is kaphatóak, hiszen hogyan is tudnánk kihagyni a kínálatunkból az ország egyik legnépszerűbb gyerekkönyv-kiadójának a játékait?

Ezen a tavaszon mi is bemutatjuk a Pagony idei újdonságait, de ha az összes pagonyos játék közül kell választani, akkor mi különösen ezeket szeretjük és ajánljuk:

 • Abszolút megvadult betűk - abszolút kedvenc!

  Nem túl gyakori, hogy egy játék az édes anyanyelvünk szavaival játszik, de hogy a betűkkel, az még ritkább. Dobókockákkal dobunk és a kidobott mássalhangzókat kell kedvünkre magánhangzókkal kiegészíteni, hogy értelmes szavakat kapjunk. Ha sok-sok pagonyos mesét hallottak már a gyerekek - és miért ne hallottak volna -, akkor biztosan bírják szókinccsel versenyt, aminek ráadásul van kezdő és haladó verzója is.
  De a játék nagyszerűsége mégis abban rejlik, hogy felnőttek is bátran leülhetnek mellé, és megcsillogtathatják tudásukat a szavak világában!

 • Maszat és az elveszett plüssök - izgalmas játék unalmas napokra.

  Maszat hiába vigyázott a plüssökre, azok csak azért is elkóboroltak az erdőben, és nem találnak haza. Ezért nekünk kell segíteni rajtuk, hogy hazataláljanak, mielőtt rájuk sötétedik. Mi kell ehhez? Természetesen jó memória! Ha már a plüssök elfelejtették az utat, nekünk bizony ismernünk kell - már csak azért is, hogy elkerüljük, sőt, a hazaúton megelőzzük Tigriskét, aki alig várja, hogy befészkelje magát otthon a plüssök dobozába! • Tökmagok és a kincsvadászat - mert nem csak az óvodásoké a világ! :)

  A Pagony kedvenc mesehősei elsősorban az ovisoknak jó pajtásaik, de az óvodán túl is van élet, van ám! Ebben a 7-12 éves korosztálynak szóló játékban a szereplők a tenger mélyére merülnek, hogy onnan ki-ki minél több kincset tudjon megszerezni magának. Itt a nyár, a nyaralás, ki ne szeretne maga is búvárkodni és kincset találni? De addig is, amíg nekivágunk, gyakoroljuk a kincsvadászatot Benővel, Minkával, Palkóval és Rézivel.

És ez csak a három kedvenc játékunk. Ha az összes pagonyos játékot és könyvet átböngésznéd, itt találod őket >> Pagony Kiadó könyvei és társasjátékai!

 

Tetszett a poszt? Akkor nézz be hozzánk Facebookon is!