Blog

Festéssel az önkifejezésért!

Benedek-Horváth Bogáta
2024.03.07 10:00
Festéssel az önkifejezésért!

"Alakítsd a sebeidet bölcsességgé!" Winfrey

Az alkotás és azon belül is a rajzolás és a festés különleges lehetőséget rejt nemcsak a gyermekek hanem a felnőttek számára is! 

Olyan terápiásnak mondható hatása van, ami segíthet a traumák feldolgozásában, csökkenti a stresszt és a szorongást. A gyerekek esetében azért is jó módszer, mert ők még nem képesek az érzelmeik pontos megfogalmazására.

A gyermek-szülő páros festések során olykor új és meglepő dolgokat tudhattok meg egymásról. Noha először furcsa lehet, rendkívül sokat segíthet a kapcsolat működésében. Válasszatok egy témát (például: fa, ház, játék, mező, virág stb), vagy egy színt közösen és fessétek le külön-külön azt, ami először eszetekbe jut róla. Itt nem számít, hogy milyen rajzkészséggel rendelkeztek, a lényeg, hogy utána megbeszéljétek milyen érzések voltak bennetek az alkotás közben. 

"A festés során szárnyra kap a képzelet, a kísérletezőkedv, fejlődik a szépérzék, a finommotorikus készség, a szem-kéz koordináció, a koncentráció és az ízlés is. A csoportos alkotás pedig a társas készségeket mélyíti el."

A festészet vizuális nyelv, a vizuális nyelv pedig a leghatékonyabb tudásterjesztő kommunikációs eszköz. A Stockmar aquarelljei tökéletes színélményt nyújtanak ehhez a különleges találkozáshoz.

"Ha igaz, hogy a gyerek számára a festés olyan alkotótevékenység, amelyben kiteljesedik, akkor sokat teszünk az elméjében való rend fenntartásáért, idegrendszere szabályozásáért. A festészet, mint a művészetek általában, segíti a gyermeket, hogy saját érzelmi világához kapcsolódjon, azáltal, hogy lefesti és színekkel fejezi ki élményeit és érzéseit, kommunikál, ezzel pedig fejlődik érzelmi intelligenciája."

A vizualitásnak kiemelkedő szerepe van a mai világban, hiszen a virtuális valóságot csak így szemlélhetjük. Az alkotás azonban az egyik legvalóságosabb vizuális élményt adja, szemben a virtuális valóság megfoghatatlanságával.

A Stockmar termékei különleges élményt nyújtanak az alkotás folyamán.

A Stockmar jó minőségű eszközeivel könnyen hozzá segítheted gyermekedet az önkifejezés egyik leggazdagabb módjához, kattints IDE!