Blog

2020-as újdonságaink legjava - diafilmek

2021.01.18 12:16
2020-as újdonságaink legjava - diafilmek

2020-as újdonságainkat bemutató sorozatunkat a társasjátékok és a kreatív hobbi termékek után a diafilmekkel folytatjuk. Elképesztően népszerű újra (vagy még mindig?) a diázás, ezért a Katicánál is sok-sok diafilm kapható a klasszikus meséktől a regényfeldolgozásokig, ráadásul több diánk angol vagy német nyelven is elérhető. Vajon miért jó ennyire diázni?

Együtt a család, hiszen a kisebb gyerekek még nem tudnak olvasni, és a diavetítő használata is szülői felügyeletet igényel. A felolvasott történeteket szabadon színezhetjük, tovább mesélhetjük, megbeszélhetjük. A tévé, internet gyors, rohanó tempója mellett a diázás lassú, szinte relaxáló hatású. És nem utolsósorba azért jó diázni, mert mi, felnőttek így magunk is visszarepülhetünk a gyerekkorunkba, amikor a szüleink velünk ültek le a diavetítő mellé…

Jöjjenek hát a tavalyi diafilm-újdonságaink közül a legnépszerűbbek! A lista a teljességre törekvés legkisebb igénye nélkül készült, hiszen a több mint 150 új filmből még a kategóriákat kialakítani is szinte lehetetlenség... 

Klasszikus mesék

A klasszikus mesék nem véletlenül klasszikusak. Örök érvényű igazságokat mondanak el, erkölcsi útmutatást adnak, és persze igen szórakoztatóak sokadszori olvasásra-hallásra is.

Örök magyar mesék

Ha elolvassuk a címeket, rögtön tudjuk, mitől „örök” egy örök magyar mese. Generációk nőttek fel Vuk, Mazsola, Vízipók és a többi kedves figura történetein. Mondanivalójuk vetekszik a klasszikus mesék mondanivalójával, de ezeket, mert magyarok, még közelebb tudjuk érezni magunkhoz. 

Mai magyar mesék

Mesék újra és újra létrejönnek, mivel alapvető emberi igény a történetmesélés és -hallgatás. Minden kornak megvannak hát a maga meséi, és most, a 21. században ezek az „új” mesefigurák hallatlan népszerűségre tettek szert. Nem csoda, hiszen minden generáció igényli a régi, nagy mesék mellett a saját, csak neki szóló újakat is.

Könyvadaptációk

Olvasni annyira jó! De ha még kicsik vagyunk és nem tudunk olvasni, és apunak-anyunak sincs annyi ideje, hogy egy teljes könyvet felolvasson nekünk, akkor itt a kiváló lehetőség diafilmen megnézni őket! Ha pedig már nagyobbak vagyunk, akkor is jó szórakozás kedvenc könyveink diafilm-változatát megnézni!

Magyarország története és legendái

A diafilmek kiválóan alkalmasak arra is, hogy elmélyítsük gyerekeinkben a magyarságtudatot, megismertessük velük a magyar történelem alakjait, legendáit.

Idegen nyelvű diafilmek

Az idegen nyelvú diafilmek egyrészt ajánlhatóak a nálunk élő német vagy angol ajkú családok számára, másrészt nyelvtanulási, gyakorlási lehetőségnek sem utolsók.

Német nyelvű diafilmek

Angol nyelvű diafilmek

Jó diafilmezést! 


"2020-as újdonságaink legjava"-sorozatunk további részei:

Tetszett a poszt? Akkor nézz be hozzánk Facebookon is!