Blog

Karácsonyi álom és ákombákom.

2022.12.15 16:25
Karácsonyi álom és ákombákom.

"Álmodik a fenyőfácska/odakinn az erdőn."(Fésüs Éva: Álmodik a fenyőfácska)

 

"Álmodik a fenyőfácska/odakinn az erdőn."(Fésüs Éva: Álmodik a fenyőfácska)

Álmodik a gyerekszív is, idebenn a heverőn. Mindkettő nagy álma, vágya: egy gyönyörű, varázslatos karácsony!

Ahogy közeleg az ideje, úgy önt el bennünket, felnőtteket is egyre inkább az ünnepi hangulat. Készülődünk, díszítünk, és már a megbízott karácsonyi angyalkák is gyűjtögetik családunknak a jobbnál jobb karácsonyi ajándékokat.

 Otthonunk díszbe öltöztetése, a karácsonyi vacsora, az ajándékok és az ezerféle teendő mellett, ne felejtsük el, hogy a gyermekeink is nagyon szívesen részt vesznek ezekben a programokban. Ne csak a végeredményt tárjuk eléjük!

Ha már a rákészülés során segíthetnek, és az ügyességüknek, életkoruknak megfelelő feladatokat kaphatnak, sokkal varázslatosabb lesz számukra a karácsony.

 Ha szeretnétek ilyen karácsonyi, kreatív, ákombákom dolgokat készíteni a gyerekekkel, akkor katicáink tudnak mutatni néhány érdekes ötletet!

Kezdetnek lessetek be a kamrába, vagy épp a polcotokra! Mindenből lehet valami új, és különleges karácsonyi dísz! Egy zacskó száraz tésztából, némi festés után, már készülhet is a papírra egy csodaszép karácsonyfa, vagy épp cérnára fűzve egy karácsonyi füzér a fára!

Ha a konyha környékét kiürítettétek, bekukucskálhattok a zoknis fiókokba is! Hátha lapul ott egynéhány páratlan zokni! Ha találtatok, akkor készítsetek néhány karácsonyi zokni figurát, mint például egy sapkás hóembert, vagy akár egy pingvint, vagy hónyuszit.

 Katicáink azt is tudják, hogy a béke és a nyugalom mennyire fontos, különösen ebben a karácsonyi időszakban. Pontosan ezért, ha csak elbújnátok egy jó meleg kuckóban alkotni valami egyszerűt, mégis látványosat, amihez nem kell semmit sem gyűjteni, sem keresni, csak kibontani, és rögtön nekiveselkedni, akkor az Avenir Kids kreatív és fejlesztő játékait nektek találták ki!

Minőségi alapanyagokból készült játékai között biztosan találtok kedvetekre valót! Csak döntsétek el, hogy éppen milyen technikát - karckép, bársonyszínezés, origami, vizes kifestő - próbálnátok ki, aztán már csak a szebbnél szebb illusztrációi közül kell egyet választani... vagy kettőt... vagy akár egy kosárnyit! A lényeg, hogy alkotás közben jól érezzétek magatokat! Mert az alkotás öröm, az alkotás boldoggá tesz, gyógyít, és önbizalmat ad!

Kellemes karácsonyi ákombákomozást!