Blog

Megérkeztek az újdonságok!

Benedek-Horváth Bogáta
2024.03.20 09:00
Megérkeztek az újdonságok!

Senki nem születik tudatos szülőnek! Ahhoz, hogy tudatos szülők lehessünk nekünk is tanulnunk kell!

Ki a tudatos szülő? Szerintünk tudatos szülő az, aki tesz azért, hogy gyermeke kiegyensúlyozott, boldog, felelőségteljes felnőtté válhasson azokkal a képességekkel és azok között a lehetőségek között, amik adottak a számára - és, aki mindezt úgy teszi, hogy önmagát szülőként folyamatosan fejleszti!

Nem a képességeink és lehetőségeink függvénye a boldogságunk! És gyermekeink jövője sem ezeken múlik!

Hol a boldogság kulcsa?

  • a helyes önismeretben
  • pozitív énképben
  • egészséges önbizalomban
  • ...és ezek állandó fejlesztésében...

Tudatos szülőként ezt a kulcsot kell maradandóra kovácsolnunk önmagunk számára és készítésének titkát átadni gyermekünk számára! Igen! Csak a titkot adhatjuk át! A kulcsot NEM! Azt neki magának kell - a mi támogatásunk mellett! - maradandóvá alkotnia! NE tegyük meg helyette! Képes rá!

A tavasz beköszöntével megjelentek a legújabb fejlesztőjátékok, amik nemcsak kognitív készségeket fejlesztenek, hanem segítségetekre lesznek gyermekeitek érzelmi világának kibontakoztatásában is!

Tudatos szülőként különösen fontos az érzelmi intelligencia fejlesztése, hiszen ma már tudjuk, hogy gyermekünk sikeréhez az érzelmi intelligenciája többet tehet hozzá, mint a kognitív képességei.

A cikk alatt kiemeltük a hozánk legközelebb álló játékokat, de további újdonságokat találtok még ide kattintva: 2024 tavaszi újdonságai.

Fejlődjetek együtt jókedvűen!