Blog

Gluténmentes, vegán, fair trade játékok vannak? Vannak!

2022.08.03 12:10
Gluténmentes, vegán, fair trade játékok vannak? Vannak!

Nahát, van ilyen, hogy gluténmentes játék? Miért ne lenne? Hiszen vegán is van! :) 

 

 

 

 

 

Ma már egyre nagyobb az igény arra, hogy a játékok ne csak szórakoztassanak, sőt ne is "csak" fejlesszenek, hanem ezeken kívül még más speciális igényeknek is megfeleljenek.

Átnéztük a kínálatunkat és úgy találtuk, sok ilyen különleges igénynek megfelelő játékunk van, ezért ezeket a különleges tulajdonságokat ezentúl feltüntetjük az adott játék termékoldalán is, illetve a JÁTÉKKERESŐ-ben szűrni is tudtok rá.

Elsőnek 3 területet emeltünk ki, a gluténmentes, a vegán és a fair trade kereskedelemből származó játékokat. De a többi speciális tulajdonság jelölése is hamarosan érkezik az áruházba! :)

GLUTÉNMENTES JÁTÉK

Ugyan miért fontos, hogy egy játék gluténmentes legyen? - kérdezhetik sokan, hiszen azokat nem esszük meg. Ez részben igaz, részben nem. Mert bizony a gyurmát meg tudják rágni a gyerekek, főleg a kisebbek, ha nem nézünk oda!

Szerencsére méhviaszgyurmáink esetében - mivel 100%-ban természetes anyagból készülnek - ez semmilyen problémát nem okoz, pláne, hogy tudjuk, hogy a méhviaszgyurmák gluténmentesek is! Így aztán bátran játszhatnak vele cölikáliás gyerekek is! :) 

VEGÁN JÁTÉK

Egyre több ember számára fontos, hogy ne  csak az ennivalója, de az őt körülvevő tárgyak se tartalmazzanak állati eredetű anyagokat. Így örömmel jelentjük be, hogy a gyerekjátékok között is akadnak vegán termékek!

Jelenleg a Sentosphere márkához tartozó Aquarellum festőkészleteket és a Colorizzy számozott kifestőket tudjuk kínálni, mint vegán játékokat. Az Aquarellum festőkészletek nagyon egyszerűen csinálnak mindenkiből festőművészt! A készletek mini, normál, nagy és óriás változatban kaphatóak, a témáik elképesztő változatosságában - és nem csak gyerekeknek érdemes kipróbálniuk őket!

A számozott kifestők nagyon menőek mostanában, érdemes nálunk is körülnézni! Az előre beszámozott festékek és a helyük megjelölése a kifestendő képen megóvja a kezdő művészt attól a stressztől, hogy vajon az általa választott színek megfelelőek lesznek-e? Számozott kifestővel a tökéletes eredmény garantált!

FAIR TRADE KERESKEDELEMBŐL SZÁRMAZÓ JÁTÉK

Hallottál már a fair trade kereskedelemről, de nem vagy benne biztos, hogy mi is az?

Magyar fordításban "méltányos kereskedelemnek" lehetne mondani, de mindenki csak fair trade-nek mondja. Ez egy olyan irányított kereskedelem, ami hangsúlyt helyez arra, hogy a termény vagy áru harmadik világbeli előállítója meg is kapja a termékéért járó pénzt, és annyit kapjon, amennyit a munkája ér, vagyis ne rabszolgabérért dolgozzon. Az első, ilyen elvek mentén dolgozó bolt már 1958-ban megnyílt az USA-ban, de igazi népszerűségre illetve ismertségre csak az elmúlt években tett szert. A fair trade kávék és teák és egyéb élelmiszerek már széles körben ismertek, de vannak fair trade játékok is!

Miért jó az, ha fair trade játékokat vásárolunk? A játék elkészítője érezheti, hogy munkájára szükség van, és meg is becsülik. Az ilyen játékok kicsit drágábbak a megszokottnál, de ezért általában az átlagosnál jobb minőségűek, és tudjuk, hogy a többletkiadás társadalmi célokat szolgál. Így a játék megvásárlása dupla örömet és hasznot okoz, nem csak a gyerekünknek, de a játék előállítójának is. 

Jelenleg Indiában gyártott Hoppa márkájú fair trade játékokat találsz a Katica Webáruházban!

HOGYAN KERESS KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁGÚ JÁTÉKOT A KATICA WEBÁRUHÁZBAN?

Kattints a Játékkeresőre a menüben, majd utána a zöld Szűrés gombra.

A "Különleges tulajdonságok" között válaszd ki a téged érdeklőket, és voilá, már látod is az eredményt!

Jó böngészést és ne feledd, hamarosan még több különleges tulajdonság érkezik, (sőt, a Játékkeresőbe már meg is érkezett!) mi több, ez a néhány, már meglévő kategória is új játékokkal bővül! Mindig megéri újra benézni! :)

 

 

Tetszett a poszt? Akkor nézz be hozzánk Facebookon is! :)