Blog

A játék maga az út, amikor a fejlődés a cél!

2023.12.05 10:00
A játék maga az út, amikor a fejlődés a cél!

Djeco: amikor a szakértelem átlépi a határokat és szabad utat enged a képzeletnek!

A Djeco több, mint egy márkanév. A Djeco érték. A szabadság, a kreativitás, a gyermekközpontú gondolkodás értéke. Olyan háttér munka áll mögötte, ami méltán emeli ki játékait a tömegtermékek közül és teszi sok millió család kedvencévé nemcsak szülőhazájában, hanem világszerte több, mint 60 országban.

A Djeco létrejötte épp olyan meseszerű, mint a játékok, amik a neve alatt születnek. 

Kíváncsi vagy? Elmesélem!

Az első Djeco játékok egy francia édesanyának köszönhetik megszületésüket, aki kisfiának szeretett volna fejlesztő játékokat adni, de nem talált ilyesmit az 1950-es évek Franciaországának játékboltjaiban.

Nem talált, hát készített maga.

1954-ben alapította meg a saját vállalkozását, ami egyedinek és különlegesnek számított, hiszen olyan játékokat tervezett és forgalmazott, amik azelőtt ismeretlenek voltak a francia emberek számára:

  • játékai hamar az érdeklődés és kereslet középpontjába kerültek
  • egyszerre voltak, szórakoztatóak és fejlesztőek
  • különleges kivitelezésük, gyorsan felkeltette a szülők figyelmét
  • 1960-ban négy, játékoknak járó Oscar-díjat nyertek el

Sok évtized alatt a Djeco családi vállalkozássá nőtte ki magát. Olyan vállalkozássá, ami bátorságra, kreativitásra, később pedig szenvedélyre épült. 

A Djeco olyan vállalkozásként tudta megalapozni hírnevét, ahol az alkotás öröme nagyobb fontossággal bírt, mint a kereskedelmi irányelvek, és ez a szellemiség mind a mai napig meg is tudott maradni. A Szajna partján fekvő épületben egy tökéletesen összeforrt csapat dolgozik azon nap, mint nap, hogy varázslatos játékokat hozzon létre.

Az alapító Véronique, fiára Fréderic-re hagyta a vállalkozást, aki édesanyja nyomdokain tovább haladva legfőbb céljának azt tekintette, hogy megőrízze a Djeco kreatívitását és alkotói szabadságát, így olyan játékokat talált ki, amik nem léteztek az akkori piacon.

" Itt nincs nagyzoló marketing, vagy kommunikációs terv! Szeretjük inkább csudijó játékok tervezésével tölteni az időnket, és nem félünk kockáztatni, hogy az álmaink valóra
váljanak. Teljes szabadságban dolgozunk, így szárnyra kaphatnak a legvadabb ötletek is.
Rajzolóinkkal, feltalálóinkkal és tervezőinkkel kutatunk, kísérletezünk, felfedezünk. Ez az olvasztótégely, amiből ezeregy színű játékok születnek. Már több, mint 60 országban, különleges, igényes boltokon keresztül juthatnak el a gyerekekhez a játékaink, akik híven képviselik azokat az értékeket, amiket fontosnak tartunk."

Ilyen képviselője a Djeconak Magyarországon a Katica is! 

Válogassatok az ezeregyszínű Djeco termékek közül!