Blog

Kézműves alkotás? Már kicsiknek is? Együtt, vagy akár önállóan? SentoSphere Art & Créations!

Kovácsházi Georgina
2024.03.05 08:00
Kézműves alkotás? Már kicsiknek is? Együtt, vagy akár önállóan? SentoSphere Art & Créations!

Minden gyermek rajong az alkotásért.
Valójában a legtöbb felnőtt is, de sajnos a rohanó hétköznapokban nem marad erre elég idő.

Viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha mi felnőttként ugyan nem jutunk el odáig, hogy alkothassunk, a gyermekeknek otthon is lehetőséget kell erre teremteni!


A kisgyermekek életében nagyon fontos szerepet tölt be az alkotás, hiszen érzéseiket közvetítik, fejezik ki rajzaikkal, játékaikkal. És ne felejtsük el, hogy az alkotás közben pedig kézügyességük, motorikus képességük, kreativitásuk, gondolkodási képességük is fejlődik.
Még  az önbecsülésüket, és világlátásukat is javítja, ha valamit létrehozhatnak saját két kezükkel. Megtanulják megbecsülni a játékaikat, rájönnek, hogy egy-egy tárgy komoly munka eredménye, és nemcsak a fáról pottyant az ölükbe.

Igen ám, de nem mindig van erre idő! Akkor vajon hogyan lehet megvalósítani, hogy rajzoláson kívül otthon mást is megtapasztalhassanak a csemetéink? Nem könnyű ám összegyűjteni a szükséges anyagokat és eszközöket, a technika elsajátításáról és a gyermekeknek való átadásáról már nem is beszélve!

Szerencsére a SentoSphere termékei közt több dobozzal is találhatunk erre megoldást, különösen a nemrég megjelent "Art Créations" termékcsalád segítségével. A dobozokban minden megtalálható, ami az alkotáshoz kell, legyen az pompon készítés, vagy akár hímzés! Mindenféle technikával találkozhatunk, ráadásul a gyermekek szintjén, így a szülőnek sem kell egyfolytában ott ülnie a csemete mellett. Igazán nagy segítség a szülőknek, gyerekeknek egyaránt!
Mindent, amire csak szükségünk lehet gyönyörűen, esztétikusan elrendezve találunk a dobozban, egy részletes, színes ábrákkal gazdagított elkészítési útmutatóval együtt, ami elvezet minket az első lépéstől az utolsóig.
A SentoSphere útmutatói olyan nagyszerűen elmagyaráznak mindent, hogy a kisiskolások akár önállóan is nekiülhetnek, ha egyedül szeretnék felfedezni a készlet csodáit.


Néhány perc alatt már látványos eredményt érthetnek el a gyerekek, ami további alkotásra ösztönzi majd őket. Észre se veszik, és a nap végére már olyan ügyesen elsajátítják a SentoSphere készlet segítségével a választott technikát, hogy utána már önállóan neki foghatnak egy újabb remekműnek, a saját elképzeléseik szerint.

A cikk alatt látjátok a termékcsaládban megjelent kreatív játékokat! Örülünk, ha hozzászólásban elmondjátok véleményeteket az általatok kipróbált játékról, és köszönjük, ha fotót is küldtök az elkészült alkotásokról!

Kreatív időtöltést kívánunk!