Blog

A mozgás fontossága

2020.03.30 15:40
A mozgás fontossága

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a mozgás nélkülözhetetlen. Hatással van egész életünkre, semmi mással nem helyettesíthető...

Talán egy-két héttel még ezelőtt legyintettünk ajárványról szóló hírekre, mára nagyon sok követője van a Maradj otthon! mozgalomnak. Minden család más, így természetesen ezt a helyzetet is mindenhol másképpen próbáljuk megoldani, de azt hiszem abban mindenki egyetért, hogy továbbra is az ember, a gyermek, az egészség a legfontosabb...

Célbadobó játék 5 kender karikával

Azonban nem szabad elfelejtenünk,hogy a mozgás a gyerekek számára nélkülözhetetlen. Hatással van egész életükre, növekedésükre, semmi mással nem helyettesíthető és nem pótolható a testi és lelki fejlődésük során.

A bukfenc, a hinta, az egyensúlyozást fejlesztő gyakorlatok az idegrendszer harmóniáját, a koncentrációs képességet alapozzák meg. Megfigyelhető, hogy mivel a gyermekeket rengeteg inger éri, az agyuk állandóan pörög, információt dolgoz fel, emiatt gyengébbek türelemben, késleltetésben és önkontrollban is. Célbadobó játékunk.

Bújócskacső

Ezért a szülőknek fontos feladata, hogy segítsék gyermekeiket ebben a tanulási folyamatban, igyekezzenek elegendő lehetőséget és teret biztosítani nekik a mozgáshoz. Bujócska csövek.

Bobo Car

A mozgás nem csak a fizikai állapotunkra van hatással, hanem nagymértékben segíti az észlelést, a tapasztalatszerzést, alapját képezi a magasabb gondolkodási funkcióknak, a beszéd egyik feltétele. Ebben segítenek a Bobo Car eszközei.