Blog

Mit vegyek fel?

2015.11.11 21:20

A hölgyek örök dilemmája. Most viszont egy másik megvilágításból ejtenék pár szót erről a témáról.

A hölgyek örök dilemmája. Most viszont egy másik megvilágításból ejtenék pár szót erről a témáról.

Beköszöntött az ősz. Az öltözködés fontos szerepet kap a mindennapjainkban. Míg nyáron felkaptunk egy szellős nyári ruhát, pólót, rövidnadrágot, most törhetjük a fejünket, hogyan öltözzünk az időjárásnak megfelelően. A helyes öltözködéssel elkerülhetjük az ősszel és télen oly gyakori meghűléses betegségeket. A változékony, sokszor az évszakra egyáltalán nem jellemző időjárás esetében nem könnyű eldönteni, milyen ruhát vegyünk fel.

Hogyan tudjuk erre gyermekeinket is megtanítani?

Az első és legfontosabb lépés a szülői minta. Az öltözködéshez kapcsolódó tudást észrevétlenül, a napi tevékenységünk során adjuk át gyermekeinknek. Ha szeretnénk ennél célzottabban is foglalkozni a témával, elbeszélgethetünk a kicsikkel az évszakok váltakozásáról, az aktuális időjárásról. Fontos kérdés, hogy melyik évszakban, napszakban milyen ruhaneműket viselünk. Lényeges, hogy játékosan tanítsuk a gyerkőcöket!

Milyen segédeszközöket használhatunk a játékos tanítás során?

Az egyik legegyszerűbb eszköz egy mágneses öltöztetős figura lehet. Ezeket kedvünkre öltöztethetjük viccesen, az időjárásnak megfelelően vagy nem megfelelően. A lényeg, hogy jól szórakozunk együtt, miközben a kicsik észrevétlenül megtanulják a ruhadarabok nevét, a különböző sportokhoz tartozó ruhaneműket, az emberi test részeit és az arc részeit.

A nagyobbak már társasjátékok során érvényesíthetik az öltözködésről megszerzett ismereteiket. Például egy játék során összeszedhetik az összes vicces kelléket, amire egy bulihoz szükségük lehet.

Egyet azonban ne felejtsünk el soha, amikor gyerekeinkkel foglalkozunk! Mindig a játék, a szórakozás a lényeg, míg a vidáman együtt töltött idő alatt megszerzett tudás csak a ráadás.