Blog

"Miért kell nekem számolni?"

2015.11.02 20:46

Jókedvűen, vidáman, játék mögé bújtatva is elsajátíthatják a matematika alapjait a legkisebbek.

Ugye ismerős ez a kérdés?

járműves matekos játékSzülőként és pedagógusként egyaránt hallhatjuk ezt gyermekeink szájából. Ilyenkor számos észérv jut eszünkbe, de a gyerek egyik választ sem fogja teljesen elfogadni. Nem igazán érdekli még 3-4-5 évesen, hogy ki tudja számolni a visszajárót a boltban, meg tudja számolni a zsebpénzét, vagy könnyebb lesz az iskolakezdés. A számolás elsajátításával járó nehézségek elég lelombozóan hathatnak a kicsik érdeklődésére.

Mi lehet megoldás?

katicabogaras játékJókedvűen, vidáman, játék mögé bújtatva is elsajátíthatják a matematika alapjait a legkisebbek. Számos nagyszerű eszköz létezik ennek a problémának a megoldására.

A számolási alapkészséget fejlesztő játékok más területeken is fejlesztik a gyermekeket. Koncentrációs képességükre, megfigyelő képességükre is szükségük van az ilyen jellegű játékok során, hogy követni tudják a feladatokat, szabályokat. Fejlődik a matematikához kapcsolódó szókincsük, a beszédkészségük, ami nagyon jó szolgálatot tesz majd az iskolában a feladatok megértése során.

Miért jók ezek a játékok?

Mert nem vesszük el a gyerek kedvét már a kezdet kezdetén a matematikától. Mert vidáman, játékosan tanulni jó. Mert gyerek és felnőtt örömét leli a közös játékban az erre a célra kifejlesztett játékokkal. A kicsi érdeklődését, természetes kíváncsiságát kihasználva észrevétlenül tanítanak meg több szempontból is fontos dolgokat neki. Meg egyébként is! Mindegy hány éves az ember, játszani jó!