Blog

Építőjátékok a lebilincselő játékélményért!

2023.11.30 09:00
Építőjátékok a lebilincselő játékélményért!

Gyermekedet építő játék minden építőjáték! Ezek a játékok gyermekedet élményszerűen fejlesztik. Hosszú időre tudják lekötni a figyelmét sokrétű fejlődési lehetőséget adva számára.

Egyik gyermekünket kifejezetten nagy kihívás volt távol tartani az okoseszközöktől.

Kezdetben úgy láttuk jónak, hogy nem engedélyezünk számára semennyi képernyőidőt. Ahogy egyre nagyobb lett, látnunk kellett, hogy a közösségében megélt csoportnyomás annyira erős, hogy nem zárhatjuk el tőle teljesen a játéknak ezt a formáját, akármennyi ellenérzés is van bennünk az okoseszközök iránt.

Végül férjemmel arra jutottunk, hogy:

  • először közel kell kerülnünk hozzá, bele kell látnunk abba a világba, ami őt érdekli, így férjem leült mellé és megnézte, hogyan játszik,
  • majd - gyermekünk legnagyobb döbbenetére - együtt játszottak néhány "menetet".
  • A közös élmény hatására - amiben legnagyobb ellenérzésünket tudtuk félretenni - fiúnk nyitottá vált az általunk felajánlott játékötletekre is.

MI leültünk játszani vele, Ő leült játszani velünk.

A virtuális építőjáték után a kreatív építő játékok lettek számára a legvonzóbbak.

A számítógépes játékok nem szűntek meg végérvényesen, de ezután nem kellett komoly harcokat vívni, hogy álljon fel a gép elől. Elég volt emlékeztetni, hogy a saját alkotása is ugyanilyen lebilincselő játék lehet!

Ma nem vagyunk könnyű helyzetben, ha alternatívát akarunk kínálni gyermekeinknek a digitális világgal szemben. Ellenállásunk ellenállást szül bennük is. Beletörődésünk kivonja őket a valóságból. Mit tehetünk szülőként?

  • megismerjük és elfogadjuk, ami az életük része
  • a gyermekkel közösen húzzuk meg a határokat
  • alternatívát kínálunk, ami azáltal lesz vonzó számára, hogy KÖZÖSEN veszünk részt benne 

Az építőjátékok minden korosztály számára vonzó időtöltést jelentenek, miközben észrevétlenül fejlesztik a koncentrációt, a türelmet és a finommotorikus képességeket.

Lépj be ebbe az izgalmas birodalomba ITT, és varázsold el gyermeked!