Magazin

Mert festeni öröm

2022.06.07 11:57
Mert festeni öröm

Az embernek már egészen pici korától szükséglete az alkotás, mert festeni öröm. :)

Ez egyfajta ősi késztetés, ami az önkifejezésről szól, és megtestesíti azt a vágyat, hogy nyomot hagyjunk magunk után, hatással legyünk a körülöttünk lévő világra.

Mindemellett a festés rendkívüli fejlesztő hatással bír. Alkotás közben az agyban új idegpályák jönnek létre, javul a szem-kéz koordináció, erősödnek az ujjak, pontosabb mozgást tanulnak az ízületek. Fejlődik a kreativitás, a koncentrációs képesség, a finommotorika, a szemfixáció, és az önbizalom is.

Ez utóbbi talán a legfontosabb, hiszen a pozitív kicsengésű alkotások nagy erővel bírnak a gyerekek önmagukról alkotott belső képére. És ha már tudatosabban kezdenek alkotni, akkor megjelenik az az igényük is, hogy felismerhető, esztétikus remekművek kerüljenek ki kezeik közül. A festés viszont nem egyszerű, annak ellenére, hogy szimpla eszköz készletével is igen attraktív a gyermek számára. A helyes eszközfogás, színkeverés megtanulásához hosszú út vezet.

Pontosan ezért olyan nagyszerűek az Aquarellum festőkészletek, amik a festés örömét szeretnék mindenkivel megismertetni, gyerekekkel, kezdő felnőttekkel egyaránt. Ezekben a készletben festékeken, ecseteken kívül, előrajzolt gyönyörű képek is vannak, amiknek a kontúrja finoman kiemelkedik a lapból, így segítve a vonaltartásában, hogy ne szaladjon túl az ecset.

A színeket teljes mértékben az alkotóra bízza a készlet, így a gyermek kedvére színezhet, esetleg kísérletezhet a színkeveréssel. A készletben van egy pipetta és egy segítő színkeverős lap is, ami pontosan ábrázolja, hogy miből mennyit kell összekeverni a kívánt színhez. 

A kezünk alá ad a készlet mindent, tényleg nincs más dolgunk, mint hagyni, hogy szárnyaljon a képzeletünk, és pihenjünk festés közben. Mert festeni öröm. 

  • Kezdő picúroknak, 4 éves kortól ajánlott a MINI változatot beszerezni. Kisebb méretűek, és csak egy formát ábrázolnak, mint például egy cicát, vagy egy pillangót, de a kicsik életkori sajátosságaiknak pontosan az ilyen egyszerű formák megfestése felel meg.
  • A bonyolultabb, nagyobb képek már tapasztaltabbaknak valók, akik már kellő formaismerettel rendelkeznek. Ilyen például az európai fővárosok egy-egy részlete, vagy egy korallzátonyról készült pillanatkép.
  • Ha szeretnénk, hogy alkotásunk még a sötét szobát is bevilágítsa, akkor foszforeszkáló festmény készítésére is van lehetőség például a Kozmosz készletben.
  • Ráadásul több készlethez pótlapok is kaphatóak, ha még nem festettünk eleget; de a pótlapok igazából bármely készlethez használhatóak. 
  • Nézd meg ezeket a készleteket a cikk végén a termékajánlóban! :)

Ráadásul a Sentosphere összes Aquarellum-készlete vegán, vagyis semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz.*

* A gyártó tájékoztatása alapján

 

Tetszett a poszt? Akkor nézz be hozzánk Facebookon is! :)