Magazin

Drágakő, dínótojás, szamárfül és ....gól!

2021.06.03 16:00
Drágakő, dínótojás, szamárfül és ....gól!

Lehet egy új játékkal több? Ha az Orchard Toys újdonságairól van szó, akár mind jöhet!

Végre megérkeztek az Orchard Toys új társasjátékai! Ki gondolná, hogy az alapvetően ovisoknak szóló játékokkal a felnőttek is jól szórakoznak, sőt, még nyelvet tanulni is lehet! De nézzük őket szép sorjában....

 

 

 

Unikornisok kincsei / Unicorn Jewels

Általában a lányok azok, akik imádják a csodás csillogó drágaköveket, de az unikornisoknak senki nem tud ellenállni, kincset gyűjteni pedig mindenki szeret. Ezek a barátságos lények ráadásul most önként ajánlják fel kincseiket az apró játékosoknak! Na de a még a mesében sincs semmi ingyen: bizony, ki kell találnunk, milyen színű drágakövet rejt a lapka hátulja, és ha jól találgattunk, csak akkor lehet a miénk! Természetesen aki a legtöbb kincset gyűjti össze, az nyer ebben a hangulatos játékban.

Az Unikornisok kincse az Orchard Toys Mini Games-sorozatában jelent meg. A doboz kicsi, a játékélmény hatalmas! A doboz a mérete miatt ideális egy nyaraláshoz, strandoláshoz. Segíti az intuíció, a memória és a számolási készség fejlesztését. 

Horkoló dínók / Dino-Snore-Us

Nem minden dinoszaurusz olyan barátságos, mint az unikornisok, legalább a hatalmas T-Rex biztosan nem az. Sőt, tolvaj, ellopta a kis dínók tojásait, akiknek most minden bátorságukat összeszedve el kell szaladniuk a T-Rex barlangjához, hogy visszalopják a tojásokat. Vajon sikerül úgy megoldani a feladatot, hogy a T-Rex ne ébredjen fel és a tojások se törjenek össze? Ez utóbbi fontos, hiszen üsszetört tojásból nem lesz dínóbaba, ráadásul a végső pontszámításnál is mínuszpontot érnek.

A játék nagy, 4 részből összeállítható táblája a T-Rex figurával máris játékra csábít.

A 4 játékos a négy kis dínó bőrébe bújva szalad a barlang felé a tojásokért. Közben dobókockával dobunk és pörgettyűvel pörgetünk. A Horkoló dínók segíti a dobókocka-használat megtanulását és fejleszti az összeadási készséget - no és a bátorságot!

Gólkirály / Penalty Shoot-out

Ki ne szeretne gólkirály lenni? Ebben a játékban ez nagyon könnyen megvalósítható, csak egy kis szerencse kell hozzá. A dobókockával kidobott számú mezt megfordítva, annak hátulján gólokat látunk - vagy nem látunk egyet sem. Aki a legtöbb gólt összegyűjti, az nyer. 

A Gólkirály szintén az Orchard Toys Mini Games-sorozatban látott napvilágot, így a foci szerelmesei is könnyen magukkal vihetik a nyári szünetben bárhova. A játék kiválóan fejleszti a számolási készséget, és a dobókocka használatának megismerését, ami elengedhetetlen a későbbi, bonyolultabb társasjátékok játszásához.

Szédült szamarak / Dizzy Donkey

Egy igazi szédült játék! Találomra húzzunk két kártyát. Az egyiken karakterek (pl. űrhajós, szellem, csirke stb.), a másikon tulajdonságok, cselekvések láthatóak (pl. éhes, fáradt, banánt eszik). A két-két karakterből illetve tulajdonságból/cselekvésből kell egy párt alkotnunk (pl. éhes űrhajós) és azt eljátszani a többi játékosnak.

Vajon Oscar-díjat érdemel az alakításunk? Ha a többiek ki tudják találni, hogy kit, mit alakítunk, akkor igen, sőt, a kártyát is megtarthatjuk. Ha nem, a kártya visszakerül a kupacba.

Na de mi van a szamarakkal? Ha nem karakterkártyát, hanem szamaras kártyát húzunk, akkor bizony szamárfület mutatunk magunknak és bőszen iázunk, vagy gyorsan megpördülünk magunk körül. Aki nem szédül el és nem reked be, az biztosan sok kártyát tud begyűjteni, és aki a legtöbbet gyűjti, az nyer!

A Szédült szamarak olyan játék, ami mellé a felnőttek is bátran leülhetnek - és nem biztos, hogy nyernek! Ezzel a vicces partijátékkal nagy sikerünk lesz gyerekzsúron és a vízparton egyaránt. Minden korosztálynál remekül fejleszi az empátiát, a játékosságot, a beleélő-képességet.

A játék kártyáin angol nyelven szerepelnek a karakterek és a tulajdonságok/cselekvések szavai, ezért a játék nyelvtanításra és gyakorlásra is kiválóan alkalmas.

 

Nos, lehet egy új játékkal több? :)

Ha még több Orchard Toys játék érdekel, kattints ide!

 

Tetszett a poszt? Akkor nézz be hozzánk Facebookon is!