Blog

Tervezzük a szünet napjait!

2018.07.17 15:00

A gyermekek vé-é-é-égtelen játéklehetőségként élik meg a szünet napjait. A tervezéssel rendszert kaphatnak a vakáció kellemes eltöltéséhez...

Rendszer a vakációban

A gyermekek végtelen játéklehetőségként élik meg a szünet napjait. A tervezéssel rendszert kaphatnak a vakáció kellemes eltöltéséhez.

1. A kevesebb néha több?

Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túlzsúfolva programokkal a pihenés napjai.

 

Az egész napos ténfergés sem tesz jót, próbáljuk megtalálni a helyes egyensúlyt.

Napirend-készítő játék segíthet a tervezésben, mint a Logico Primo: Egy napom című kiadványa.

Akár egy hétre előre is tervezhetünk: a Heti naptár bemutatja a kicsiknek az idő fogalmát, megismerteti őket a napok, hónapok nevével, megmutatja az időjárás különböző arcait és azok következményeit.

2. Rossz idő esetén se unatkozzon csemeténk! 

A lakásban is remek móka lehet a rajzolás, színezés, közös játék, például egy nyári színezővel: a Nyári Színező kifestőfüzet 16 oldalon 16 verssel várja a kis művészeket.

Nagyobbaknak ajánljuk 30 oldalas mandalás színezőfüzetünket

Akik pedig a nyári melegben sem riadnak vissza egy kis tudástól, ők szívesen fogják lapozgatni az angol ORCHARD kiadó kifestőit

"Ezt az egyszerű kis dobozt mindenhova magaddal viheted, és előkaphatod utazás közben, vagy a strandon is. Ez a Dobble Kids, ami nagyon jól edzésben tartja a vizuális megfigyelőkészségedet!"

A mozgalmas nyárban tornáztasd az agyadat is - Gyorsaság, figyelem, végtelen szórakozás! 

Főzni is segíthetsz Anyának! A főzés nagyon fejlesztő hatású.

Tűzzünk ki magunk elé egy célt, akár egy finom lekvár vagy sütemény elkészítését! Utána vegyük sorra, hogy mi szükséges a megvalósításhoz, és készítsünk mindent elő! Főzzünk együtt, és közben nevessünk sokat. Ne felejtsük ellenőrizni az ízek harmóniáját! Végül közösen gondoskodjunk az utómunkálatokról is: mosogatás, elpakolás.

Folytatása következik...

Karayné Pavalacs Zsuzsa gyógypedagógus, logopédus