Blog

Gyerekjáték a bevásárlás

2015.10.20 20:44

Érdekelné egy olyan játék, amivel játszva taníthatja meg gyermekét a bevásárlás fortélyaira? Hogyan fejlődik gyermeke a játék során?

Érdekelné egy olyan játék, amivel játszva taníthatja meg gyermekét a bevásárlás fortélyaira?

Bevásárlólista

Ezt a remek szórakozást nyújtó társasjátékot 4 játékosra tervezték, de a kiegészítő készletekkel 6-8 főre bővíthető a játékosok száma. Az alapkészlet 4 db kartonból készült bevásárlókocsit, 4 db bevásárlólistát és 32 db képkártyát tartalmaz. A játékot az nyeri, akinek a bevásárlókocsija először megtelik a bevásárlólistája alapján.

Hogyan fejlődik gyermeke a játék során?

ruhaneműkMegtanulhatja a zöldségek, gyümölcsök, ruhaneműk neveit angolul és magyarul egyaránt. Elsajátíthatja, hogy miket tud a boltban megvásárolni, milyen élelmiszerekre és ruhaneműkre van szüksége az egészsége megőrzéséhez. Ez kiváló lehetőséget teremt a gyermek szókincsének bővítése mellett, a kommunikációja fejlesztésére is. Az emlékezete, a koncentrációja és a figyelme is fejlődik, mivel meg kell jegyeznie, miket tartalmaz a bevásárlólistája, és koncentrálnia kell a játék alatt folyamatosan, hogy ezeket meg is szerezhesse. Be kell tartania a játék szabályait, ez pedig a szabálykövetés képességét fejleszti, ami nagyon fontos elvárás az iskolába készülő gyermeknél.

Miért jó mindez gyermekének?

A mindennapokhoz szükséges, fontos ismereteket játszva sajátíthatja el, miközben a szórakozással, vidámsággal eltöltött idő kellemesebbé teheti a szürke hétköznapokat. Állítsuk meg az idő rohanását, és játsszunk együtt!