Blog

A tudás útja a LÜK táblákon keresztül: Egy családi történet

2023.10.04 07:32
A tudás útja a LÜK táblákon keresztül: Egy családi történet

Amikor  9 évvel ezelőtt először találkoztam ezzel a játékkal, még nem tudtam, hogy néhány évvel később, a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangterme előtt fogok ülni büszkén, de kicsit izgulva, mert legnagyobb gyermekem bekerült a LÜK bajnokság országos döntőjébe.

Igen! A LÜK bajnokság minden tanév legjátékosabb megmérettetése, ahol a gyermekek több fordulón keresztül matematikai, anyanyelvi és logikai feladatokat oldanak meg a LÜK táblákon. Az út, ami akár a versenyig vezethet, ki van kövezve mindenki előtt. Mi kell ahhoz, hogy elinduljunk rajta? Egy mesebeli tarisznya, amibe beleteszünk egy marék játék kedvet, a megismerés és felfedezés utáni vágyakozást és némi bátorságot. Vándor botunk, amire bármikor támaszkodhatunk az a játék lesz, amit itt bemutatok Nektek.

A LÜK (Logika, Ügyesség, Gondolkodás) egy összetett gondolkodást igénylő logikai játék, ami Németországban látott napvilágot több, mint 50 évvel ezelőtt. Célja, hogy játékosan fejlessze a tanuláshoz szükséges és elengedhetetlen képességeket, mint a megfigyelés, kitartás, összpontosítás és problémamegoldó gondolkodás.

A játék azonban nemcsak nagyoknak készült! Az alkotók gondoltak a legkisebbekre is, hiszen összetett logikai gondolkodása már az óvodás gyermekeknek is van, természetesen saját koruknak megfelelő mértékben, ami folyamatos fejlesztéssel szélesedhet ki. Ehhez kínál nagyszerű, és játékos lehetőséget a LÜK sorozat, ami 3 éves kortól egészen a gimnáziumig széles választékban kínálja a gyermek korának megfelelő különböző témájú füzeteit.

A játék egy kemény, műanyag LÜK-okostáblából és a hozzá tartozó, ma már több, mint 100 különböző témájú, füzetből áll. Kialakítása lehetővé teszi, hogy a gyermek önmagát tudja ellenőrizni a feladatok megoldása után. 

A füzetek szabadon megválaszthatók a gyermek életkorának, illetve a fejlesztendő területeknek megfelelően.

A játéknak négy fajtája van. A legkisebbeknek 3 éves kortól iskola kezdésig a bambinoLÜK sorozatot ajánljuk. Az okostáblához itt hat műanyag, különböző ábrákkal ellátott lapocska tartozik. A cél, hogy a játék alatt minden képnek megtaláljuk a párját. A részletes, képekkel is szemléltett játékszabály minden LÜK füzetben megtalálható.

A kisiskolás korosztálynak a miniLÜK sorozat lehet segítségére, hogy játékos formában fejlesszük a koncentrációt, logikus gondolkodást, matematikai, anyanyelvi- illetve idegen nyelvi képességeiket. Ennek okostáblája már 12 műanyag lapot tartalmaz.

A LÜK mesterfokon okostábla már 7 éves kortól is használható, de az ehhez tartozó füzetek már komolyabb logikai gondolkodást és komplex problémamegoldó képességet, valamint több időt igényelnek, így elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik szeretnek elmélyedni egy-egy elgondolkodtatóbb feladványban.

A pocketLÜK elsősorban utazáshoz készült. Mindössze zsebnyi méretű és könnyen lapozható.

Amikor a mesében elindul a legkisebb fiú, legkisebb lány, hogy szerencsét próbáljon, útja során találkozik nehézségekkel, néha elfárad, elkeseredik vagy megijed, de minden küzdelemben talál társat is, aki szóval, tettel vagy varázslattal tovább segíti az úton. Gyermekeink küzdelmeiben mi lehetünk a társak, szülőként minden lehetőség adott a számunkra, hogy gyermekeink biztonságban tehessék meg az előttük álló utat, aminek célja nem kevesebb, mint a királylány kezének elnyerése, vagy az örök boldogság megtalálása. A tudás megszerzésével mindezt elérhetik.

 LÜK termékek között ide kattintva tudsz böngészni