Montessori torony, natur, festhető 11 karikás

Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Montessori torony, natur, festhető 11 karikás
Raktáron
4 890 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Az egyik legismertebb montessori játék a montessori torony, mely lényegében egy rúdra fűzhető karikák sorozata.

A gyerkőc feladata, hogy a megfelelő sorrendben rakja egymásra a festhető karikákat, így felépítve a tornyot.

Festhető, égerfából, 22 cm magas, legnagyobb átmérő 13 cm, 18 mm vastag karikákkal, csiszolt.

Cikkszám
172023
Ajánlott életkor
1 – 4 év
Kiknek ajánljuk még?
Intézményeknek is
A vásárlás után járó pontok: 49 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Főraktár
Raktáron
Logisztikai raktárunkban
Nincs raktáron
A szállítás idő + 1 nap!
Részletek

A montessori torony mit fejleszt?

A montessori játékok legfőbb jellemzője az egyszerűség – ettől olyan nagyszerűek is. Nekünk, felnőtteknek túl könnyűnek tűnik a feladvány: az elemek egymásra rakosgatása a megfelelő sorrendben, azonban az 1 év körüli gyermekek számára ez igazi kihívás.

A montessori torony igazi készségfejlesztő fajáték, és azért olyan népszerű, mert többféle képességet is fejleszt. Melyek ezek?

Finommotorika:

 Az 1-2 éves gyermek számára minél több olyan montessori játék javasolt, amely a kéz izmait erősíti. A montessori torony elemeinek megfogása és felhelyezése kitűnő erre a célra.

Soralkotás, sorritmus:

Az egyik legnagyobb kihívás még kezdetben a kisebb-nagyobb elemek helyének megtalálása. Bár már vannak ügyes gyerekek is, akik 7-8 hónapos korukban képesek kirakni a montessori tornyot, helyesen megoldani a feladatot általában az 1 éven felülieknek sikerül. Eközben a soralkotásra való képességük is fejlődik, már észreveszik a mintázatot ebben a montessori játékban.

Szem-kéz koordináció:

Nemcsak a megfelelő sorrend kialakítása nehéz még egy kisgyerek számára, hanem az is, hogy a rúdra ráfűzze a karikákat. Ezáltal a szem-kéz koordináció fejlődik, akárcsak egy formabedobó játék használata során. Érdemes mindkét játékot beszerezni, az ülő gyermekek már képesek hosszasan elbíbelődni a színes, formákban gazdag fajátékokkal.

Szín- és formafelismerés:

A montessori torony fából készül, hiszen maga Maria Montessori is a természetes alapanyagokat részesítette előnyben. Bár vannak natúr fa montessori eszközök is, a montessori tornyok színesek, mert ez segíti a gyermekek fejlődését. A karikás változatok mellett kockákból álló vagy mintás építőjáték, kirakó is kapható fajáték webáruházunkban, ezek is alkalmasak a formafelismerés fejlesztésére.

Egyéb fontos készségek:

Nem is gondolnánk, mennyi mindent fejleszt a montessori torony! A logikai és matematikai készségeket mindenképp meg kell említenünk, hiszen valójában ez az első logikai játéka a kicsinek. A montessori torony építése kezdetben még nehéz feladat, de azáltal fejlődik a gyerkőc feladattudata és kudarctűrése is. Kitartásra neveli a csemetét: újból és újból fel akarja majd építeni a tornyot, ameddig nem sikerül. Végezetül pedig elmondható, hogy a montessori játékok a gyermekek koncentráló képességét is fejlesztik, a játék során összpontosítanak, teljesen elmerülnek a feladat végzésében.


Adatok
Cikkszám
172023
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!