Aranyásók: alapjáték

Aranyásók: alapjáték
Aranyásók: alapjáték
Nincs raktáron
3 490 Ft
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Az Aranyásók az egyik legismertebb kooperatív, de mégis versenyzős partijáték, de persze nem mindenki dolgozik azon, hogy minél több aranyat sikerüljön kiásni. A játékosok között megbújik egy szabotőr is.... talán éppen te vagy az?

Az aranybányában közösen kell utakat ásni a kincsek felé, a szabotőr dolga, hogy így vagy úgy, de eltérítse ettől a többi játékost, és persze az, hogy ne tudjon rájönni senki, hogy ő az, aki a többiek ellen dolgozik.

Három forduló után, aki a legtöbb aranyat gyűjtötte, az nyer.

Cikkszám
6633
Ajánlott életkor
8 – 16 év
Játékosok száma
3 – 10 fő
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Az Aranyásók olyan klasszikus társasjáték, ami már 20 éve a bulik és családi esték nagy kedvence. Mivel akár 10-en játszhatják és nincs kieső játékos, az aranyásásba az egész család és baráti kör vidáman kapcsolódik be. Csak arra kell figyelni, a szabotőr nehogy gátat vessen a szép reményeknek.

A játék elején minden játékos kap egy szerepkártyán, amin rajta szerepel, hogy az illető bányász, vagy szabotőr lesz a játék során. A szerepkártya titkos, nem szabad elárulni a többieknek a feladatunkat.

A startkártya és a 3 kincseskártya között 7 kártyányi helyet kihagyva kezdődhet is a játék. A játékosoknál több kártya van, amik közül kiválasztva egyet vagy utat kezdenek építeni a kincseskártya felé, vagy akciókártyát játszanak ki egy másik játékos vagy saját maguk elé, vagy passzolnak. Ha valaki eléri az úttal az egyik kincseskártyát, az arany szétosztása következik, és új forduló jön. 3 forduló után a játék véget ér és az nyer, akinek több aranya van.

Ha egy fordulóban az egyik kincseskártya elérhetetlenné válik, az azt jelenti, hogy a szabotőr jól dolgozott, és övé lesz abban a fordulóban az arany.

Játékosok száma: 3-10 fő

Ajánlott életkor: 8 éves kortól


Adatok
Cikkszám
6633
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!