Gyöngyszövő készlet

Gyöngyszövő készlet
Gyöngyszövő készlet
Nincs raktáron
2 490 Ft
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Gyöngyszövő

A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Főraktár
Nincs raktáron
Logisztikai raktárunkban
Nincs raktáron
A szállítás idő + 1 nap!
Részletek

A lécen egyszerűen készíthető medál, karkötő hajpánt, ruhadísz. A munkához egyforma, lehetőleg 2 mm-es kásagyöngyöket használjunk. Ebből legszebb a gyöngyszövés. A léc két végén elhelyezkedő vájatokba vezetjük fel a cérnát hullámvonalban. Így folytatjuk addig, míg a kívánt szélességet el nem érjük. Ha 10 szem széles munkát akarunk készíteni, akkor 11 sor cérnára van szükség. A hosszanti szálakon keresztbe fogunk dolgozni. Magunk elé tesszük a lécet úgy, hogy a szálak merőlegesen helyezkedjenek el testünkhöz képest. A léc szélétől kb. 5 cm-re kezdjük a munkát, hogy maradjon helyünk az eldolgozásra. A bal oldali első szálra rákötjük a tűbe fűzött kb. 1 m-es cérnát. (Dupla szállal dolgozunk!) Felfűzzük rá az első sor gyöngyeit, átvezetjük az összes szál alatt és a gyöngyöket egyesével beigazítjuk a hosszanti szálak közé. Amikor ez sikerült, a munka felső oldalán az összes gyöngyön át visszaöltünk a baloldalra. Így haladunk minden sorral. Kezdetben ne válasszunk bonyolult mintát, mert elég a szövés technikájára ügyelni. Később lehet a keresztszemes könyvek mintáival is próbálkozni.

A befejezés többféle lehet:

1. Egyenes záródás esetén a szálakat leakasztjuk, majd összecsomózzuk. (Esetleg makramé csomózással is díszíthetjük.)

2. Ék alakú befejezés: a szélső szálakat megkerülve 1-1 gyöngyöt elhagyunk. A munka szélessége így egy sorban 2 szemmel szűkül. Addig folytatjuk, amíg 2 vagy 3 szem marad. Fonással, csomóval, kapocs felerősítésével fejezzük be a darabot. Hogy mindkét vége egyforma legyen, az elején egyenesen kezdett részbe új szálat fűzünk, és megismételjük a fogyasztást.

3. Ha ruhára akarjuk feldolgozni a szövést, a hosszanti szálakkal azt is megtehetjük. Ha hosszú a szövésünk, az oldalát is rögzítsük néhány helyen.

Ezt a szövőlécet használhatjuk úgy is, hogy körben vezetjük rajta a szálakat. Így hosszabb szövést tudunk készíteni.

 

Ajánlott korosztály 6-12 éves korig
Ajánlott nem lányoknak
Alapanyag fa, műanyag
Dobozméret 24x14x6cm

Adatok
Cikkszám
15226
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!